Jalkahoito

Jalkahoito aloitetaan kartoittamalla asiakkaan jalkojen hoidon tarve sekä terveydentila. Diabeetikoilta voidaan tässä yhteydessä myös tarkastaa jalkapohjien suojatunto. Jos jaloissa on erityisiä kiputiloja tai rakennemuutoksia, tutkitaan ne tässä yhteydessä. Rakennemuutoksia voivat olla mm. lattajalka, vaivasenluut ja vasaravarpaat. Yhdessä asiakkaan kanssa tehdään hoitosuunnitelma hoidon toteutuksesta.

Jos jalkapohjan sekä -pöydän iho ja varpaidenvälit ovat ehjät voidaan jalat laittaa hetkeksi jalkakylpyyn. Tämän jälkeen käsitellään hoidettavat alueet (kynnet, kovettumat, känsät, syylät…). Lopuksi jalat rasvataan hyvin laadukkailla jalkarasvoilla.

Jos asiakas kokee jalkojensa kanssa jotain hankaluutta, ohjeistetaan asikasta tarpeen mukaan. Paikan päältä on mahdollisuus ostaa myös valmiita jaloille suunnattuja apuvälineitä, lampaanvillaa, rasvoja sekä sukkia.

Joskus mm. varapaiden muutokset ovat sellaisia ettei valmiista valikoimasta löydy sopivia. Tällöin on mahdollisuus valmistaa yksilölliset ortoosit silikonimassasta. Paikan päällä voidaan valimistaa myös kenkään sopivan kokoiset iskuavaimentavat Poron®-pohjalliset, jotka sopivat myös erinomaisesti diabeetikoille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s