Kuvaus koko kehon vyöhyketerapia hoidosta

Koko kehon vyöhyketerapia pohjautuu klassiseen vyöhyketerapiaan jossa käsitellään erilaisin hieronta- sekä painallusmenetelmin ja puikkoa apuna käyttäen jalkapohjat. Koko kehon vyöhyketerapia tarkoittaa nimensä mukaisesti koko kehon käsittelyä. Heijasteita sijaitsee jalkapohjien lisäksi säären, reiden, vatsan, selän, rintakehän, käsien, kasvojen, kielen, pään sekä korvien alueella eli kaikkialla kehossa. Asiakas kohdataan jokaisen hoidon alussa kokonaisvaltaisesti ja sitä kautta lähdetään suunnittelemaan hoidon toteutus juuri siihen hetkeen. Yhdellä hoitokerralla ei käsitellä välttämättä kaikkia kehon osia ja kieltä todella harvoin. Hoidossa huomioidaan myös asiakkaan toiveet hoidon suhteen ja jos esimerkiksi vatsan käsittely tuntuu ajatuksena vastenmieliselle jätetään se väliin ja aktivoidaan kehoa muiden heijasteiden kautta.

 

Ennen hoidon aloitusta kartoitan asiakkaani sen hetkisen terveydentilan, jonka jälkeen hoito tapahtuu hierontapöydällä asiakkaan ollessa alusvaatteilla. Jos asiakas tulee vastaanotolle esim. aineenvaihduntaongelmien vuoksi, kehoa hoidetaan mm. jalkapohjista sekä –teristä, sääristä, reisistä sekä korvista. Lisäksi voidaan käsitellä vatsa, kasvot sekä alaselkä. Otteet ovat hierovia, jolloin mm. jalat saavat vyöhyketerapeuttisen käsittelyn lisäksi elvyttävän jalkahieronnan, jolloin mm. verenkierto jaloissa vilkastuu.

 

Hoito ja sen jälkeiset tuntemukset ovat aina yksilöllisiä eikä hoidon vaikutukset aina jää kehollisiksi. Hoidon jälkeen saattaa myös tunnepuolella tulla tuntemuksia kuten tunteiden ailahtelevuutta, herkkyyttä, väsymystä. Toki hoidon jälkeen voi olla energinenkin olo, jolloin askel tuntuu keveämmälle ja mieli on rauhallinen. Jokainen hoitokerta ja sen jälkeiset tuntemukset voivat olla erilaisia ja siihen vaikuttavat mm. sen hetkinen kehon ja mielen tasapaino. Kehon puhdistusreaktioita tyypillisemmin ovat ihon puhdistuminen, silmien herkkyys, vatsan toiminta, naisilla kuukautisvuodon tapainen tiputtelu sekä janon tunne. Yleinen fyysinen väsymyksen ja kylmyyden tunne ovat hyvin tyypillisiä hoidon jälkeisiä tuntemuksia. Jos mahdollista, hoidon jälkeen olisi hyvä kuunnella kehon ja mielen oloa seuraavat päivät. Ja juoda runsaammin vettä!

 

Hoito sopii kaikenikäisille. Vauvat saavat apua vatsan toimintaan, taaperot levottomuuteen, lapset rentoutuvat ja pysähtyvät hetkeksi, nuorten mieli tasapainottuu, aikuiset saavat pienen pysähdyksen arjen keskelle, vanhemmat nauttivat lempeästä kosketuksesta. Joka tapauksessa toisen ihmisen hyväksyvä, auttava kosketus tuottaa kehon mielihyvähormoneja eli endorfiineja. Hoidon aikana asiakas rentoutuu jolloin myös stressin tunne helpottaa.

Advertisement

Julkaissut Hoitohuone Aurinkoinen

Olen sairaanhoitaja, jalkojenhoitaja (ammattitutkinto) sekä Vodder- lymfaterapeutti. Olen myös koko kehon vyöhyketerapeutti. Kohtaan asiakkaani aina yksilöinä ja hoito suunnitellaan kokonaisvaltaisesti asiakkaan toiveet sekä tarpeet huomioiden.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s