Jalkahoito

Jalkahoito aloitetaan kartoittamalla asiakkaan jalkojen hoidon tarve sekä terveydentila. Diabeetikoilta voidaan tässä yhteydessä myös tarkastaa jalkapohjien suojatunto. Jos jaloissa on erityisiä kiputiloja tai rakennemuutoksia, tutkitaan ne tässä yhteydessä. Rakennemuutoksia voivat olla mm. lattajalka, vaivasenluut ja vasaravarpaat. Yhdessä asiakkaan kanssa tehdään hoitosuunnitelma hoidon toteutuksesta.

Jos jalkapohjan sekä -pöydän iho ja varpaidenvälit ovat ehjät voidaan jalat laittaa hetkeksi jalkakylpyyn. Tämän jälkeen käsitellään hoidettavat alueet (kynnet, kovettumat, känsät, syylät…). Lopuksi jalat rasvataan hyvin laadukkailla jalkarasvoilla.

Jos asiakas kokee jalkojensa kanssa jotain hankaluutta, ohjeistetaan asiakasta tarpeen mukaan. Paikan päältä on mahdollisuus ostaa myös valmiita jaloille suunnattuja apuvälineitä, lampaanvillaa, rasvoja sekä sukkia.

Joskus mm. varpaiden muutokset ovat sellaisia ettei valmiista valikoimasta löydy sopivia. Tällöin on mahdollisuus valmistaa yksilölliset ortoosit silikonimassasta. Paikan päällä voidaan valmistaa myös kenkään sopivan kokoiset iskuavaimentavat Poron®-pohjalliset, jotka sopivat myös erinomaisesti diabeetikoille.

Advertisement